Privacybeleid

Wie we zijn

Stichting Trideo is een media-organisatie zonder winstoogmerk gevestigd in Amersfoort.

Bedrijfsadres

Stichting Trideo
Liendertseweg 48
3814 PL AMERSFOORT
Nederland

Telefoon: (06) 517 75 283
E-mail: [email protected]
Website: https://www.trideo.com/nl/

De Nederlandse Belastingdienst heeft ons erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Lees meer over onze missie en financiële verantwoording.

Welke persoonsgegevens we verzamelen en waarom

Contactformulier en reacties

Wanneer bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen de data uit het reactieformulier samen met het IP adres en browseridentificatie (‘browser user agent string’) van bezoekers om spam te filteren. Er wordt geanonimiseerde versie (een ‘hash’) van je emailadres naar Gravatar gestuurd om te controleren je een profielfoto hebt ingesteld. Nadat je reactie is goedgekeurd is deze profielfoto voor iedereen in de context van je reactie te zien. Zowel onze anti-spam service, Akismet, als de Gravatar dienst zijn producten van het moederbedrijf van WordPress, Automattic. Je kunt de privacy policy van Automattic hier lezen.

Media

Als je reageert op onze website bestaat er de mogelijkheid om je naam, website en email adres te bewaren in een cookie. Dit is voor jouw gemak en zorgt ervoor dat je bij een nieuwe reactie niet alles weer opnieuw hoeft in te vullen. Deze cookies zijn een jaar geldig.

Onze meertaligheid-plugin, WPML, gebruikt cookies om je huidige taal te herkennen. Gebruikers die ingelogd zijn krijgen zo automatisch de taal van hun keuze te zien.

Content van andere websites (embedding)

Artikelen en pagina’s op deze site maken soms gebruik van ‘embedded content’. Het gaat hier bijvoorbeeld om video’s, andere artikelen en sommige plaatjes. Bij het linken naar stukjes informatie van andere websites kunnen deze sites informatie over je verzamelen, bijvoorbeeld hoe je met de informatie omgaat als je ingelogd bent op die andere website. Zo weet Youtube dus dat je hier video’s hebt bekeken als je ook bent ingelogd op YouTube.

Bezoekersanalyse

We gebruiken Google Analytics om te zien hoe mensen onze site gebruiken. We verzamelen onder meer welke browser je gebruikt, waar je vandaan komt (gebaseerd op je IP adres), hoe lang je op onze site bent geweest en welke pagina’s zijn bezocht vanaf dat IP adres. We kunnen geen daadwerkelijke IP-adressen zien, alleen de plaats van de locale centrale die je hebt gebruikt. We gebruiken deze informatie om onze website te verbeteren en bezoekers een betere ervaring te kunnen aanbieden.

Met wie we je data delen

MailChimp

Wanneer je je voor je nieuwsbrief aanmeldt, verzamelen we je voornaam, achternaam en e-mailadres in de verplichte velden. Ook wordt hierbij je IP adres opgeslagen. We kunnen ook zien waar je je precies hebt aangemeld: via onze website of via Zapier, een service die MailChimp met Patreon verbindt. Lees op hun website hoe MailChimp omgaat met jouw gegevens (link in Engels).

We gebruiken dubbele aanmelding. Dit houdt in dat je na je aanmelding een e-mail met daarin een bevestigingslink ontvangt om te voorkomen dat je door iemand anders wordt aangemeld.

Je kunt als je dat wilt ook andere gegevens invullen, namelijk je geslacht en je verjaardag. Deze gegevens worden gebruikt voor interne doeleinden, bijvoorbeeld voor doelgroepenonderzoek. Het is mogelijk dat we in de toekomst je verjaardag gebruiken om je iets leuks te sturen. Ook deze data worden alleen intern gebruikt en nooit doorverkocht.

Elke nieuwsbrief die we versturen biedt de mogelijkheid om je af te melden door middel van een ‘unsubscribe’ linkje onderaan in de mail. Je gegevens worden dan uit ons bestand verwijderd.

Google

We delen informatie met Google via Google Analytics, embedded video (YouTube) en door gebruik te maken van hun emaildienst G Suites for Non-Profits.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Je IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie kan worden overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

Google stelt zich te houden aan de principes van de EU-US Privacy Shield. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Stichting Mollie (iDEAL donaties)

Onze website legt contact met Stichting Mollie voor het verwerken van je betaling via een beveiligde verbinding We verwerken jouw transacties niet zelf uit veiligheidsoverwegingen. We kunnen in ons dashboard bij Stichting Mollie jouw persoonsgegevens inzien en deze in onze financiële administratie verwerken. We leggen hierin vast wie heeft gedoneerd, wanneer, hoeveel en van welke tegenrekening. Lees hier hoe Stichting Mollie omgaat met jouw persoonsgegevens.

Onze site legt alleen het bedrag, het betalings-ID, het transactie ID en het tijdstip van betalen vast bij eenmalige donaties. Bij een automatische maandelijkse donatie wordt ook je naam en e-mailadres bewaard. Deze gegevens worden gebruikt om jouw automatische donatie te kunnen stopzetten zodra je hierom vraagt.

PayPal

Maak je gebruik van PayPal, dan slaan we op onze site geen gegevens op, je wordt direct doorgeleid via een beveiligde verbinding naar PayPal. In ons dashboard in PayPal zien we hetzelfde soort informatie dat we bij iDEAL ook zien: betalings-ID, transactie ID en je e-mailadres. Je kunt het privacybeleid van PayPal vinden op hun website.

Patreon

De derde mogelijkheid om te doneren, via Patreon, is vooral bedoeld voor mensen die buiten Europa wonen. Donaties naar Patreon zijn geoormerkt voor de videoproducties die Roderick Vonhögen maakt. Van deze donateurs kunnen we de voor- en achternaam zien, het e-mailadres, het bedrag dat maandelijks is toegezegd en het totale bedrag dat elk individu heeft gedoneerd.

Dropbox

Een gedeelte van je data wordt opgeslagen in Dropbox voor intern gebruik. Deze data wordt zodra dit mogelijk is uit de cloud gehaald en locaal opgeslagen, we beperken Dropbox dan tot het opslaan van media. Dropbox stelt dat ze voldoen aan de eisen van GDPR.

Stack van TransIP

Ons lange-termijn archief wordt opgeslagen op servers in Nederland door gebruik te maken van Stack van TransIP. Als Nederlands bedrijf vallen zij onder de Nederlandse AVG.

Hoe lang we jouw gegevens bewaren

Als je een reactie achterlaat, zal deze reactie samen met de metadata in onze database worden opgeslagen zo lang als de website in de lucht blijft. Dit doen we zodat we nieuwe reacties automatisch kunnen herkennen en toelaten in plaats van ze in de wachtrij voor moderatie te laten staan.

Als je ons e-mailt, dan worden je gegevens verwerkt door Google. We hebben aan onze kant G Suites for Non-Profits zo ingesteld dat alle gegevens na 18 maanden automatisch worden verwijderd, met uitzondering van gegevens die we wettelijk langer moeten bewaren.

Als je doneert aan Trideo, dan worden alle relevante donatiegegevens in onze financiële administratie bewaard gedurende zeven jaar. Dit is de wettelijke bewaartermijn opgelegd door de Belastingdienst.

Welke rechten jij hebt over jouw gegevens

In het Europese recht is elk stukje data dat kan worden gebruikt om iemand te identificeren persoonlijke data. Jij bent de eigenaar van alle data die over jou verzameld wordt binnen de Europese Unie. Het maakt daarbij niet uit of je burger bent van een EU lidstaat of niet. Je hebt het recht om jouw data te inspecteren, het recht om te verzoeken om wijziging of verwijdering en het recht om op elk willekeurig moment je toestemming voor datagebruik in te trekken.

Als je een reactie hebt achtergelaten kun je ons vragen om een exportbestand van de persoonsgegevens die wij van je hebben, inclusief alle data die je ooit aan ons hebt verstrekt. Je kunt ook vragen om verwijdering van data, voor zover we niet verplicht zijn om deze data te bewaren voor administratieve, wettelijke of veiligheidsdoeleinden. Als je vragen hebt over een cookie, dan dien je een kopie van het betreffende cookie mee te sturen.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) verbiedt het delen van persoonsgegevens met derden zonder uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar. Daarom vragen we je om je adequaat te identificeren als je van je recht op inzage.

Waar we jouw gegevens naartoe sturen

Reacties van bezoekers worden gecontroleerd door een automatische spamdetectieservice. Je surfgedrag wordt naar Google gestuurd via onze Analytics trackers.

Onze contactinformatie

Als je gebruik wilt maken van je rechten, kun je contact met ons opnemen via ons contactformulier. Je kunt je verzoek sturen naar onze Data Protection Officer, Inge Loots.

Datalekken

We realiseren ons dat alles wat via het internet toegankelijk is gehackt kan worden. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom we persoonsgegevens waar we kunnen afschermen van het internet. Als het toch moet, gebruiken we cloud-services die we vertrouwen, zoals Stack van TransIP  en Dropbox. Mocht het toch gebeuren dat we gehackt worden, dan zullen we jou onmiddellijk op de hoogte stellen via de website en via e-mail. Ook wordt volgens de voorschriften de Autoriteit Persoonsgegevens op de hoogte gesteld van datalekken.

Deze pagina met ons privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 1 december 2018.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten