Trideo en Jouw Privacy

Cookies

Deze website gebruikt cookies. Een cookie is een klein bestandje die door onze website en bepaalde applicaties zoals YouTube naar jouw computer wordt gestuurd en door je internetbrowser op de harde schijf wordt opgeslagen.

In de meeste gevallen dient het cookie ervoor om jouw voorkeuren te onthouden zodat je niet bij elk bezoek je voorkeuren opnieuw hoeft in te stellen. Als je besluit om cookies te accepteren via door het gebruik van de site, wordt dit onthouden zodat je niet bij elk bezoek de cookie-balk te zien krijgt. We doen ons best om het gebruik van cookies zoveel mogelijk te beperken.

Zo gebruiken we geen knoppen voor sociale netwerken en Facebook Pixel die allerlei data verzamelen en versturen naar sociale netwerken. We stellen het op prijs wanneer je iets wilt delen, dit kun je gewoon blijven doen door het webadres te kopiëren uit de adresbalk en te plakken in je bericht op het sociale netwerk van jouw keus.

In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser. Je kunt bijvoorbeeld cookies door derden uitschakelen in de meeste web browsers.

Meer informatie over cookies?

Op de volgende websites kun je meer informatie over cookies vinden:

AVG: Definitie en jouw rechten

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) in werking. Internationaal staat deze regeling bekend als de General Data Protection Regulation (GDPR).

In het Europese recht is elk stukje data dat kan worden gebruikt om iemand te identificeren persoonlijke data. Jij bent de eigenaar van alle data die over jou verzameld wordt binnen de Europese Unie. Het maakt daarbij niet uit of je burger bent van een EU lidstaat of niet. Je hebt het recht om jouw data te inspecteren, het recht om te verzoeken om wijziging of verwijdering en het recht om op elk willekeurig moment je toestemming voor datagebruik in te trekken.

De Europese datawet is een algemene richtlijn die de minimale eisen vastlegt. Omdat wij ons richten op mensen in heel Europa hebben we ervoor gekozen om ons te houden aan de strengste, Duitse, variant van de regelgeving die onder meer eist dat de website een Impressum heeft.

De Nederlandse Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) verbiedt het delen van persoonsgegevens met derden zonder uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar. Daarom vragen we je om je adequaat te identificeren als je van je recht op inzage, wijziging of verwijdering gebruik wilt maken. Als je vragen hebt over een cookie, dan dien je een kopie van het betreffende cookie mee te sturen. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen via ons contactformulier.

Wat we verzamelen en waarom

Je deelt persoonsgegevens met ons als je contact met ons opneemt via het Contactformulier.  We beschikken dan over je naam, je e-mailadres en je IP-adres. Het contactformulier gebruikt deze informatie om je bericht naar een intern e-mailadres door te sturen, zodat we je kunnen antwoorden.

We gebruiken G Suite for non-profits van Google voor e-mail omdat dit veiliger is dan het gebruik van een eigen e-mail server. Meer informatie over hoe we omgaan met Google vind je verder beneden op deze pagina.

De data die je met ons deelt via het contactformulier wordt nadrukkelijk niet opgeslagen in de database van onze website. We controleren onze database periodiek op de aanwezigheid van persoonsgegevens. Ook is onze website voorzien van een certificaat die communicatie met deze site versleutelt, het ‘groene slotje’ in je adresbalk.

Je deelt je persoonsgegevens ook met ons als je reageert op een van de bijdragen op de site. We verzamelen alle gegevens die je in het reactieformulier onder bijdrages invoert: je naam, je e-mailadres, je eventuele webadres en je IP-adres samen met je reactie. Deze gegevens worden opgeslagen in onze database. Hiervan is alleen je naam en je reactie te zien voor andere gebruikers van de website. Je e-mailadres en je IP-adres zijn alleen zichtbaar voor moderators en administrators voor moderatie.

De gegevens van zowel ons contactformulier als het reactieformulier worden gedeeld met anti-spam dienst Akismet, waarbij je email- en IP-adres worden vergeleken met een zwarte lijst van spammers. Meer informatie daarover vind je hier (link in het Engels). Alle data die je deelt met ons wordt vertrouwelijk behandeld. We zullen nooit data verkopen aan derden.

Nieuwsbrief

We sturen nooit e-mail naar mensen zonder hun expliciete toestemming. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, dan deel je persoonsgegevens met ons. We verzamelen we je voornaam, achternaam en e-mailadres in de verplichte velden. Ook wordt hierbij je IP adres opgeslagen in het account dat we hebben bij nieuwsbriefservice MailChimp. Lees op hun website hoe zij jouw gegevens verwerken. In dit account kunnen we ook zien waar je je precies hebt aangemeld: via onze website, via ons contactformulier of via Zapier, een service die MailChimp met Patreon verbindt.

We gebruiken dubbele aanmelding. Dit houdt in dat je na je aanmelding een e-mail met daarin een bevestigingslink ontvangt om te voorkomen dat je door iemand anders wordt aangemeld.

Je kunt als je dat wilt ook andere gegevens invullen, namelijk je geslacht en je verjaardag. Deze gegevens worden gebruikt voor interne doeleinden, bijvoorbeeld voor doelgroepenonderzoek. Het is mogelijk dat we in de toekomst je verjaardag gebruiken om je iets leuks te sturen. Ook deze data worden alleen intern gebruikt en nooit doorverkocht.

Elke nieuwsbrief die we versturen biedt de mogelijkheid om je af te melden door middel van een ‘unsubscribe’ linkje onderaan in de mail. Je gegevens worden dan uit ons bestand verwijderd. Je ontvangt geen e-mail meer van ons.

Google

We gebruiken de volgende diensten van Google: Google Analytics, YouTube en G Suite for non-profits.

We gebruiken Google Analytics om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken zodat we de gebruikerservaring kunnen verbeteren. Hiervoor worden cookies geplaatst op jouw computer. YouTube gebruikt cookies in ingesloten video’s op deze site. Google legt op deze pagina uit hoe data verwerkt wordt in Google Cloud producten, waar G Suite for non-profits onderdeel van uitmaakt. Aan onze kant zorgen we ervoor dat alle e-mail die verstuurd wordt naar ons, niet langer dan 18 maanden wordt bewaard. Na 18 maanden wordt alles automatisch verwijderd.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Je IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie kan worden overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

Google stelt zich te houden aan de principes van de EU-US Privacy Shield. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Donaties

iDeal
Als je via onze website doneert, en je gebruikt hiervoor iDEAL, dan deel je gegevens met ons. Onze site legt alleen het bedrag, het betalings-ID, het transactie ID en het tijdstip van betalen vast bij eenmalige donaties. Bij een automatische maandelijkse donatie wordt ook je naam en e-mailadres bewaard. Deze gegevens worden gebruikt om jouw automatische donatie te kunnen stopzetten zodra je hierom vraagt.

Onze website legt contact met Stichting Mollie voor het verwerken van je betaling via een beveiligde verbinding We verwerken jouw transacties niet zelf uit veiligheidsoverwegingen. We kunnen in ons dashboard bij Stichting Mollie jouw persoonsgegevens inzien en deze in onze financiële administratie verwerken. We leggen hierin vast wie heeft gedoneerd, wanneer, hoeveel en van welke tegenrekening. Lees hier hoe Stichting Mollie omgaat met jouw persoonsgegevens.

PayPal
Maak je gebruik van PayPal, dan slaan we op onze site geen gegevens op, je wordt direct doorgeleid via een beveiligde verbinding naar PayPal. In ons dashboard in PayPal zien we hetzelfde soort informatie dat we bij iDEAL ook zien: betalings-ID, transactie ID en je e-mailadres. Je kunt het privacybeleid van PayPal vinden op hun website.

Patreon
De derde mogelijkheid om te doneren, via Patreon, is vooral bedoeld voor mensen die buiten Europa wonen. Donaties naar Patreon zijn geoormerkt voor de videoproducties die Roderick Vonhögen maakt. Deze donaties zijn niet van de belasting aftrekbaar. Van deze donateurs kunnen we de voor- en achternaam zien, het e-mailadres, het bedrag dat maandelijks is toegezegd en het totale bedrag dat elk individu heeft gedoneerd.

We nemen alle donatiegegevens op in onze financiële administratie in Quickbooks. We gaan zorgvuldig met deze gegevens om en bewaren jouw gegevens niet langer dan we verplicht zijn. De wettelijke bewaarplicht van de financiële administratie is zeven jaar.

Datalekken

We realiseren ons dat alles wat via het internet toegankelijk is gehackt kan worden. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom we persoonsgegevens waar we kunnen afschermen van het internet. Als het toch moet, gebruiken we cloud-services die we vertrouwen, zoals Stack van TransIP en Dropbox. Mocht het toch gebeuren dat we gehackt worden, dan zullen we jou onmiddellijk op de hoogte stellen via de website en via e-mail. Ook wordt volgens de voorschriften de Autoriteit Persoonsgegevens op de hoogte gesteld van datalekken.

 

This website uses cookies. If you continue using this site, we assume you're okay with that. More information.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit